Отслабни Натурално

Малки историйки... :)

fitnes istorii
Хранех се нормално като вас - първо, второ и трето, пържени картофки невероятно много... Но никога точно, когато майка ми слагаше масата не бях гладна. Така, че може да се каже че съм си добавяла още "вредна храна по навик", защото си похапвах и през другото време, когато не беше "часът за семейната трапеза".

Единствено не обичах хляба. Ако имаше сандвичи с хляб, то изяждах само украсата му. Не ми харасваше изобщо вкуса на ястието с "хляб" - разваляше ми удоволствието.

Килца си имах, но не бях дебела. Затова опитвах диети, спортове като карате, волейбол, лека атлетика - тук бях доста добра... Но резултатите ми бяха краткотрайни смъкнати 5-6 килца. Навлякох си и гастрит, защото гладувах.

И тук един ден, когато бях на 14 г. ми попадна наръчник по културизъм. Начетох се доста за фитнеса, започнах по мои програми редовни фитнес тренировки, не слушах майка ми - не одобряваше този спорт. Но резултатите ми след време така ме заинатиха, че продължих редовно да се занимавам с леки тежести - целях се не в мускули, а в релефност на фигурата ми. И тук се хранех редовно, без фитнес медикаменти.

С течение на обстоятелствата през 2002 година заминах на гурбет в чужбина. От сутрин до вечер берехме ягоди. Ежедневно изразходване на енергия, фитнеса ми се състоеше в товарeне и разтоварване на касетки. До тук добре. Но след по-малко и от месец започнах да трупам килца, въпреки физическия целодневен труд.

Причината за това беше отново храната "по часовник" и всекидневно обедно и вечерно "месно ястие". Месо, месо и пак месо. Там така ни учеха, че то ни давало енергия... Глупости на търкалет, защото всеки ден ми ставаше все по-зле, не само на мен, то и на другите - всички бяха с поне 5-6 килца над нормата, дори повече - с тлъстинки като на бейове. А би трябвало да е точно обратното при такъв активен начин на живот. За запек да не говорим...

Заинатих се и започнах самостоятелно да ям. Тук се научих на пълнозърнест хляб. Вземах си на полето две филийки и си похапвах, когато ми стържеше корема. Набивах се и с ягоди, докато ги берях, обърнах и на други плодове, които ни носеха собствениците на "плод и зеленчук". Правех си сокове от портокали, лимони и грейпфрути - бяха в изобилие.

Десертни пастички при всяка възмножност.  Месо хапвах, когато ми се приядеше, но съвсем го забравих. Плодовете ме засищаха много бързо. Свалих си и килцата. Установих, че организмът ми сам ми подава сигнал за глад - само тогава го хранех. Но с ароматна и натурална храна. Cтомахът ми работеше по швейцарски часовник както никога досега. Чувствах се и по-здрава от всякога. Гастрита ми не гъкна повече.
 
И до днес се занимавам с леки фитнес упражнения и стречинг. Чувствам се идеалнo! Фитнеса е навсякъде - у дома, на улицата, в ежедневието - всяко едно движение и потрeпване на мускула...