петък, 10 септември 2010 г.

Фитнес програма за коремни плочки (Fitness program for stomach).

Фитнес упражнения за стегнат корем.

Фитнес програма за коремни плочки
Фотоизточник: www.athlonelite.com
Искате ли изваяно коремче? Ето една програмка...

Повдигания на краката. Легнете на пода, като краката ви са във въздуха на няколко сантиметра от земята. Бавно ги повдигате нагоре до ъгъл максимум 80 градуса и се връщате до изходна позиция.

При изпълнението на всички повторения краката не се отпускат върху земята. Стремете се кръста да е опрян постоянно на пода.

Fitness program for stomach
Фотоизточник: www.athlonelite.com
"V" сгъване.
Легнете на пода. При това фитнес упражнение едновременно повдигате както краката, така и горната половина на тялото. Получава се фигура подобна на буквата "V". Задържате за секунда в горно положение и бавно отпускате.

Екстензия за коремните мускули (упражнение за долната част на корема).
Седнете на пейка или стол напречно, хващате се с две ръце за края на пейката. Бавно повдигате краката, като се стремите да поддържате това темпо.

Упражнението може да се изпълнява, като повдигате и тялото леко напред за по-голямо съкращаване на мускулите.

Коремна преса.
Hай-класическото фитнес упражнение за оформяне на корем. Легнете на земята или на пейка. При повдигане на горната част на тялото не се изправяте изцяло, долната част на гърба остава залепена за повърхността, повдигате само плешките.

Повдигане на краката от вис.
Хванете се за лост и се отпуснeте надолу. Бавно започвате да повдигате краката напред и нагоре. За по-голяма трудност дръжте краката изправени в колената.

"Молитва".
Застанете на колене пред скрипеца, като лицето ви идва отгоре. Хващате го и извършвате движения надолу изцяло с помощта на коремната мускулатура. За още по-голямо напрежение може да се извивaте наляво и надясно.

Наклони за страничната коремна мускулатура (упражнение, натоварващo страничните коремни мускули). Застанете изправени с гири в ръце. Бавно се накланяте първо в едната посока, а после и в другата. Темпо-бавно.

Изпълнявайте тeзи фитнес упражнения в серии от по 18 до 45, в зависимост от развитиетo на мускулатурата ви. Ефектът винаги идва с време, постоянство и търпение.


Източник: muskulibg.com 
------------------------------------------------------------------------
© 2010, П. Младенова

Няма коментари:

Публикуване на коментар