четвъртък, 28 октомври 2010 г.

Фитнес добавки (Fitness Supplements).

Какво не знаем за хранителните добавки?

Напоследък фитнес заниманията са прихванали цяла България. Ходенето на фитнес представлява много опияняващо занимание за тийнейджърите, тъй като подобрението на тялото, а също и уменията им са топ тема във всекидневието на по-големия дял от тях.

Салона за фитнес е посещаван основно от културисти, но и от спортисти и аматьори, които имат желание да се yсъвършенстват. Честото спортуване забързва метаболизма, улеснява сърдечната дейност и предпазва от проблеми със сърцето.

Забързан, метаболизмът съпровожда до нуждата от често похапване и постиженията на активния човек ескалират в зависимост от честотата на тренировките и изминал опит, но това е до едно време.

Както обичаше да казва един от моите треньори, колкото и да се усъвършенстваш постиженията ти стигат до един лимит, а после идват хранителните добавки. Трябва да се знае, че използването на добавки не е използване на забранените стероиди както много хора предполагат.

Взимането на допълнителни храни е способно да улесни достигането на свръх-човешки успехи. Основното в занятието е добавките да са с добро качество. Може да срещнете доста наподобяващи интернет страници, но аз и последователите ми ползваме този интернет: магазин за хранителни добавки .

От този сайт можете да се сдобиете с много добра информация за необходимите за вас добавки и да се консултирате в сферата на фитнеса - онлайн консутация по скайп.

На любителите на фитнеса не може да не спомена, че вдигането на тежести преди 16 години не трябва да се допуска. Това е прието защото до тази възраст организма нараства и костите не трябва да се подлагат на големи натоварвания.

Това не означава, естествено, че не е добре да се ходи на спорт, има се предвид спорта, където участват тежести. Спортуването е ненадминат сътрудник във войната с мазнините. По-нататък обаче някои бодибилдъри се стремят да увеличат лимита на своите възможности. Тогава спортистите използват хранителни добавки, които както наблегнах не са анаболни стероиди или идентичен тип химия, към която много прибягват.

Какво реално е анаболно действие? Мисля, че всички знаем за процеса анаболизъм от часовете по биология. При този процес се свързват всички процеси на реакция, свързани със синтезирането на нужните вещества, или по-простовато казано, това е процес на нарастване.

Катаболизмът е противния процес на разпад на веществата. Но този процес не изглежда така страшен. Вероятно, това което плаши хората идва от израза анаболни стероиди, при който страшната дума е стероиди, а не "анаболни". Най-вероятно от това идва проблема за незапознатите хора.

За да е използването на хранителните добавки благоприятно се налага активно спортуване и в някои случаи фитнес програма. Като се прибягва до един продукт обаче човек трябва да притежава нужната информация за него. Ето малко базова информация за фитнес добавките:

Първо трябва да се каже, че протеиновите добавки не представляват риск. Добавките могат да бъдат опасни, ако не се спазва написаната доза, а се увеличава нееднократно. Нещо повече - те са нужни на човешкия организъм да се възстанови след тренировка, като го снабдяват с нужните минерали, витамини и други вещества, които не могат да се доставят в този размер чрез ежедневната храна.

Нещо друго, което е нужно да се има предвид е разделението на добавките на видове:

1. Добавки за общо здраве.
Това са хранителни добавки укрепващи костите ви, мултивитамини, минерали и други. Могат да се използват от мъже, жени и главно от хора след травма.

2. Хранителни добавки за изграждане на мускулната тъкан.
Те благоприятстват приемането на хранителните вещества и трансформирането им в мускулна тъкан. Предпочитат се главно от силния пол.

3. Хранителни добавки за изгаряне на мастните натрупвания.
Съставките на тези хранителни добавки забързват метаболизма и трансформират мастните тъкани в енергия. На първо място нежният пол, но и мъжете са заинтересовани от това, както всички, които искат да усъвършенстват своето тяло.

Тази статия е само базова информация. В този интернет сайт за добавки има допълнителни статии за тях. Още нещо - в него има хубави и разнородни хранителни добавки за нуждите на активният спортист. На добър час!

Източник: sportlements.com

-----------------------------------------------------------------------------------------

© 2010, П. Младенова

Няма коментари:

Публикуване на коментар