понеделник, 13 февруари 2012 г.

Комбинирани фитнес упражнения

5 упражнения за възвръщане на фигурата

фитнес упражнения
Photo: thegossipavenue.com

Тридесет минути разходка, съчетани със серия фитнес упражнения - ето идеалният начин да изваем красиво тяло и да си възвърнем формата.

  • - За тънка талия
Изправете се и в лек разкрач с поставени зад тила ръце и лакти навън, навеждайте се бавно в страни, без да местите таза. Когато усетите, че достигате пределната точка вдишайте силно, след което бавно се върнете в изходна позиция.

  • - За красив прасец
Седнете с прибрани колене, поставете ръцете зад вас с дланите напред. Като се повдигате на ръцете, вдигнете един крак и го изпънете напред, задържайки го максимално във въздуха. Отпуснете ходилото, след което го стегнете за няколко секунди. Повторете и с другия крак.

Легнете, сгънете колената, ръцете поставете зад тила. Приберете корема и без да натоварвате лактите, повдигайте бавно раменете и бюста. Отпуснете и повторете упражнението 10 пъти, като издишвате при изправянето.

В изправен стоеж с лек разкрач, опънете ръцете напред. Свийте колената (в клек), изпънете таза и прехвърлете цялата тежест на тялото върху пръстите на краката, като пазите равновесие с ръцете. Задръжте така 5-10 секунди и се върнете в изходна позиция. Не забравяйте дишането.

  • - За силни мускули
Легнете по корем, лактите са на нивото на раменете, повдигнете се на палци и на лактите. Стегнете корема и таза, повдигайки колената от замята. Задръжте така 15 секунди и дишайте дълбоко.

Като за начало стартирайте с малки серии от всяко от упражненията и с времето ги увеличавайте. Например 3 серии по 15-20 повторения. 3 пъти в седмицата е препоръчително.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Автор: Кейти
Редактор: П. Младенова
© 2010 - 2012, All Right Reserved!

Няма коментари:

Публикуване на коментар